Umro od droge – ili ipak nije!?

Nema dileme da su pogotovo droge poput kokain, heroin, ekstazi i sve ostale prvenstveno hemijske droge opasne po čoveku. Svakako konzumacija istih ne samo što je trajno štetna po zdravlje, nego može i dovesti do same smrti. Takozvano predoziranje je nazalost odnelo dosta mladog života i uništavalo pre više porodice. Ali da li je svako predoziranje prouzrokovano od samog ovisnika i korisnika droge ili postoji tu još nešto?

Često kada čujemo da je neko umro od droge u glavi nam je slika kako je ta osoba preterano konzumirala drogu. A nažalost nemože da prođe sve ni bez osude samog pokojnika i njegove ovisnost. A da li je uvek do pokojnika i da li je uvek u pitanju predoziranje iz sopstvene volje? A.Č. 38 godina iz sela u okolini Negotina tvrdi da njena nažalost pokojna čerka Tamara 16, nikada nije koristila teške droge.

“Tamara nikada nije koristila teške droge, do smrti ona nije imala nijedan ubod od igle na rukama!”

Uverava nas ožalošćena majka A.Č.

“Ona jeste, kako oni kažu, pušila travu i te cigarete, ali sigurno ništa više od toga. Kad su mi rekli da je preminula od prejake doze heroina, bila sam u šoku. Moje dete do smrti nije imalo nijedan ubod od igle na rukama!” govori A.Č. Tamarina majka. “Ona je u Švedskoj upala u jako loše društvo. Svi znaju da je njen dečko diler, on je i naviko na marihuanu. Možda je nešto znala što nije trebalo i njega bilo strah da ga ne izda, a mrtva usta ne pričaju!” sigurna je majka preminule da je predoziranje prouzrokovano od druge osobe.

Mi smo skloni da poverujemo A.Č. da je njena čerka više žrtva neke druge osobe, a ne sopstvene ovisnosti. Pogotovo imajući u vidu pozadinu cele priče, koju su nam pored majke ispričali i oni koji su Tamaru poznavali. “Stalno se družila sa mojom ćerkom, još od detinjstva. Jednom sam ih uhvatio da puše marihuanu i opomeno ih. Ali one nisu pile ni alkohol, a kamoli koristile nešto više od te trave.” siguran je prvi komšija u selu.

Predoziranje druge osobe je veoma lako, pogotovo ako ta osoba ima poverenja u počinioca tog dela!

Veoma je lako ukoliko žrtva ima poverenja u počinioce tog zločina, da se žrtva predozira. Pa dovoljno je da žrtva prenoći kod zločinca ili da nasamo dovoljno popije sa njime. Jednostavno da bude u stanju u kome nemože da pruža otpor, kako obdukcija nebi nailazila na tragove premortalne borbe koju je žrtva vodila nebi li primila injekcije. Svaki tragovi borbe pre same smrti na žrtvi, dovelo bi do dodatna istraživanja i bacilo bi sumnju na sopstveno predoziranje.

Norma Džin Mortenson poznatija kao Merilin Monro

Jedna od najvećih svetskih misterija je okolnost smrti čuvene holivudske lepotice Merlin Monro. A izgleda da je baš ta njena lepota možda i koštala život. Jer joj slavu, bekstvo iz siromaštva i uspeh u Holivud upravo ta lepota omogućila, ali joj donela i brojne afere među ostalim sa tadašnjim predsednikom Sjedinjene američke države Džon F. Kenedi. Upravo se on, ali i njegov brat Robert, dovodi u vezu sa demantima samoubistva i sopstvenog predoziranje Merlin Monro. Navodno je lepotica iz Holivuda previše videla i čula, pa i samim time znala o Kenediju. Pa kada je on bio primoran da prekine odnos sa njom, postajala je strah da Merlin ne počne da priča. No kako je jedan od našig sagovornika primetio, mrtva usta ne pričaju, pa su i njena zauvek po ne razjašnjenim okolnostima prestala zauvek da pričaju između 4. i 5.8.1962. Obdukcija je naravno ustanovila predoziranje u svrhu samoubistva. Kako će Tamarin slučaj biti večito misterija za one koje su je poznavali, tako će smrt Merlin Monro zauvek biti svetska misterija. Obe osobe su preminule od predoziranje, u oba slučaja postoji opravdana sumnja. Sigurni smo da ima još takvih slučaja i ukoliko su vam poznate pišite nam na [email protected]

Leave a Reply