Trgovina oružja garant za rat u Ukrajini

Dok se svet deli na one koje smatraju da Rusi zastupaju legitimne interese i zaštitu naroda u Ukrajini i na one koji filovani zapadnom propagandom smatraju da su Rusi agresori. Više nezavisni izveštaji govore o tome kako predsednik Ukrajine Zelenski upravo isti taj rat i nevolju koji je snašao Ukrajinu, koristi za lično bogaćenje.

Nečija kriza, nekome šansa. Nekome pokojnici, nekome dolari!

Naime od početka oružanog sukoba nikome, sem njemu, nije poznato koliko je oružja Nato pakt i EU poslala Ukrajini kao pomoć. Još neizvesnije je šta se desilo sa tim naoružanjem. Dok na TVu ali i na internetu često vidimo kako se Ukrajinci žale da su prinuđeni da pružaju otpor sa neadkvatnim naoružanjem zastarelim, zapadni mediji izveštavaju o tome kako skoro na nedeljnom nivou novo naoružanje stiže u Ukrajinu.

Novo i teško naoružanje, za Ukrajinu ili Volodomira?

Opravdano je pitanje onda koliko vremena to oružje provede u Ukrajini, pre nego što završi najverovatnije u rukama ekstremistima na bliskom istoku popu ISISu. To nebi bilo prvi put u istoriji da se upotrebe takve metode. Naime za vreme drugog mandata Ronald Regana došlo je do čuvane IRAN-KONTRA AFERE. Viši vladini zvaničnici su potajno organizovali prodaju oružja Iranu, koji je tada bio pod embargom na kupovinu oružja.

STARE FORE, ALI NOVE ŽRTVE!

Umešani američki zvaničnici su se nadali da će novac od prodaje oružja osigurati puštanje nekoliko talaca koje su držali islamistički teroristi i omogućiti američkim obaveštajnim agencijama da finasiraju nikaragvanske kontraše, pošto je po Bolandovanom amandmanu dalje finasiranje kontraša zabranio američki Kongres.

Karikatura iz doba IRAN-KONTRA AFERE, glavni lik je tadašnji predsednik Ronald Regan

Tako da je opravdana sumnja da Zelenski čak uz blagoslov zapada šalje oružje dalje i time spremaju na primer novi talas terorističkih napada na Siriju. Budućnost će nam biti dokaz ili demanti za ovu teoriju, koju nismo mi izmislili već samo preneli i analizirali.

Leave a Reply