Školski pribor za početak školske godine!

Blizi se početak školske godine i samim time i početak nabavka školskog pribora. U našoj Krajini, iako sve manje, Bogu hvala ima još uvek dosta dece koja pohađaju školu. Njihovi roditelji i ove godine se suočavaju sa izazovom nabavke olovka, flomastera, sveska, knjiga, vodenih boja i slično. Te za školarce preko potrebne nabavke dodatno će opteretiti budžet svakog domaćinstva, a sve to baš u periodu kada treba nabaviti i ogrev za zimu. Ima naravno dosta roditelja u Srbiji koma to sve neće predstavljati problem i dodatno finansijsko opterećenje. No ima i onih kojima bi svaka pomoć bila dobrodošla.

“MNOŠTVO SKOLŠKO PRIBORA JE U INOSTRANSTVO POVOLJNIJE!”

Uporedili smo cene nekih namirnica za školu i došli smo do rezultata da je većina u Austriji i Nemačkoj, ali i u Francuskoj, jeftinija istovremeno kvalitetnija i od dužeg trajanja nego u Srbiji. U pitanju su i norme koje u tim zemljama školski pribor mora da ispuni. Nažalost nema svako mogućnost da svoje dete opremi povoljnim i kvalitetnim priborom u Srbiji. Niti će neko zbog sveska, bojca, lenjira i slično otići za Beč, Berlin ili Pariz. Situacija je takva, da ima i dosta onih koji su srećni ako polovni školski pribor mogu da priušte svojoj deci. NISU RODITELJI KRIVI ZA SITUACIJU U KOJOJ SE NALAZE! VREMENA SU TEŠKA!

Većina stvari u inostranstvu manje košta, a istovremeno je kvalitetnija i samim time duže traje

Naš portal Krajina.rs sebi je zadala zadatak, da uz pomoć naših čitalaca iz inostranstva opremimo onu decu za školsku godinu, čijim roditeljima bi pomoć za nabavku školskog pribora bila potrebna. Akciju smo zamisli na taj način, da umesto para donirate školski pribor koji bi u koordinaciji sa Osnovnom školom Stefanija Mihajlović iz Brze Palanke dodelili onoj deci kojoj je najpotrebnija.

DONIRAJTE ŠKOLSKI PRIBOR A NE PARE! POTREBAN JE DECI PRIBOR ZA ŠKOLU A NE NOVAC!

Krajina.rs smatra da je nabavka kvalitetnog pribora za manje pare efikasnija pomoć od slanje novca pa da se ovde po većoj ceni nabave školski pribori. Uostalom teško bi bilo za nas da ispratimo šta se za novac koji ste poslali kupovalo. Dok svaku vašu pošiljku i obim iste, kao i isporuku možemo da objavimo na portalu pod rubrikom “Humanost”. Tako da svako može da isprati da li i gde je njegova pomoć stigla, pa na kraju i od koliko je značaja bila. Ukoliko imate volje i mogućnosti da pomognete nekome školarcu ili i više njime, pišite nam u komentarima ili na [email protected] sve ostalo je naše. Vi nam u poruci napišite samo šta možete da pošaljete, a mi ćemo sa naših prevoznika koji redovno dolaze iz inostranstva da obezbedimo besplatni prevoz. Istovremeno imaćete uvek mogućnost da saznate šta je još potrebno, ali i da pratite vašu donaciju do samog njenog čilja, a to je neko dete koje ste usrećili. Krajina.rs će svakako akciju pratiti i objaviti pod rubrikom “Humanost”.

Osnovna škola Stefanija Mihajlović iz Brze Palanke

A zašto smo izabrali da našu pomoć ponudimo baš osnovnoj školi u Brzoj Palanci? Krajina.rs je portal iako širokog spektra, ipak lokalnog karaktera. Nama je najbliža i najlakše za odgovornu koordinaciju bila baš ova škola, koja nosi ime lokalne herojine koja je za slobodu svoje školarce i život dala. Naravno, kao nezavisni portal, ne vodimo se političkim motivima nego samim činjenicama. Jedna činjenica je da je što se tiče donacija i pomoći ta škola zadnjih godinama mnogo više zaslužila nego što je dobila, pogotovo su njeni školarci više zaslužili. Druga činjenica je što u toj školi idu deca iz više okolnih mesta i sela. Đaci iz Velesnice, Ljubičevca, Velike Kamenice, Grabovice, Kilome, Reke, Beljana, Aluna, Stare Brze, Kupusišta pohađaju osnovnu školu Stefanija Mihajlović. Samim time pomoć bi pripadala deci iz svih tih navedenih mesta, a ne samo određenim đacima iz jednog određenog mesta. Ovu su za naš portal bile dovoljno činjenice da se opredelimo za ovaj korak.

Ukoliko želite da pomognete pišite nam:

na [email protected] ili u komentarima

Stefanija Mihajlović rođena je 1919. u Brzoj Palanci. Osnovnu školu završila je u rodnom mestu sa odličnim uspehom. Školovanje je nastavila u negotinskoj gimnaziji, gde je bila među najboljim učenicima, a poseban ugled stiče radom u đačkim organizacijama. Njena smrt je odjeknula u celoj Krajini, a okupator nije uspeo da spreči veličanstvenu sahranu u njenoj Brzoj Palanci. Imenom ove hrabre devojke nazvana je osnovna škola u rodnom selu.

Leave a Reply