Parada BIZNISA – P(R)AYD

Seksualne devijacije poput homoseksualnosti nisu pojave modernog doba, već su nažalost u narodu prisutne kroz istoriju. Da li u starom egiptu, kod starih grka ili u (pogotovo zapadnoj) rimskoj imperiji, istorija je zabeležila više istaknutih slučaja tog neprirodnog seksualnog odnosa. Pojedini izvori tvrde da su čak i istaknute ličnosti poput Aleksandra velikog (ili Makedonskog) i Ahila imali pored žena, intimni odnos i sa muškarcima.

Stari “dekorativni ukras” na grčkoj vazi

Iako tada možda i među najmoćniji prisutno, homoseksualnost ili ti LGBT nikada jači lobi nije imala nego u današnje vreme. Umetnici, političari, sportisti i druge osobe javnog života, ne samo da su sami priznali svoju orijentaciju, već i javno podržavaju i promovišu taj način života.

U PARADU “PONOSA” ILI TI TZV. PRAID RAZNE ORGANIZACIJE ULAŽU OGROMAN NOVAC

Niko tačno nemože sa sigurnošću da kaže koja svota novca je u pitanju, koje organizacije sa zapada ulažu kako bi se održala parada u Srbiji. Zasigurno je samo da su više miliona evra u pitanju koje fondovi poput Soroševog dobrovoljno daju, nebi li se promovisao način života koji jednostavno nije u skladu sa našom verom, tradicijom i sve to što čini srpski narod. Dok sa druge strane teško obolele lečimo poput SMS poruka i to u 21om veku. Ali od bolesti se teško da zaraditi novac, dok je promocija LGBT postao unosan biznis.

Predstavnici i organizatori parade dobro žive od iste

Razne organizacije, koje čitave godine sanjaju miran san, bude se samo ispred i oko organizacije te parade. I sve to poštujući sve rokove za aplikaciju na raznim inostranim ali nažalost i domaćim fondovima. Tako da često baš ti prvoborci za prava, iako imaju sva prava, borbu prvenstveno vode za sopstvene finansijske potrebe. Čak su im i incidenti sa povređenima dobrodošli, ne samo kako bi ukazali na njihovu tobože tešku situaciju u Srbiju, već kako bi i na tuđe rane uzeli neki evro ili dolar a može i dinar više. Pseudo reditelji, pisci i ostali kvazi umetnici za koje smo čuli samo u kontekstu sa paradom i koje ne TVu vidimo samo pred održavanje iste. Njima je glavni prihod sredstva koja dobiju kako bi se u Srbiji šetali, ponekad i skoro pa goli.

Ako je ovo ponos onda bolje da ostanemo bez istog

Tako da priča o borbi za pravda ne pije vodu, ukoliko se malo bolje istražuje tok novca. A što je veća svota novca u pitanju, to je i jači lavež prvoboraca za paradu. I dok sebe predstavljaju kao “oni koji samo žele da prošetaju”, sve češće su pored provokacija i verbalnih napada i fizički napadi na ne isto mišljenike. Da li polivanje vodom u TV debati ili gađanjem časi i u istoj, a od ne davno i direktni napadi, poput napada Aje Jung na Nemanju Šarovića.

“Ako ne veruju u Boga i Hrista i ne vole crkve, što ih ne obilaze već žele program u Božijem dom da održe”

Vrhunac provokacija treba biti dostignut 2022 godine. Jer su organizatori tzv. ne samo marš rutu izabrali oko među ostalom Patrijaršije, već žele u zgradi iste da održe i izložbe. Sve to uz podršku i blagoslov njihovih finansijer sa zapada. Kakve veze ovo više ima sa borbom za nečija prava (a uostalom oni i imaju sva prava), kad žele da uđu u institucije koje ne priznaju!? I zamislite da u Prištini pomisle da održavaju paradu, obilaze džamije i održe promocije u iste. Ali gle čuda, iste organizacije sa zapada kojima su LGBT prava u Srbiji bitna, nikada nisu ni pomislile da se zalažu za prava njihovih štićenika na Kosmetu. Ili je demokratija u tzv. i ne priznato Republici Kosovo dostigla već taj stepen, da tamo ne postoji razlog za parade, šetnje, prajda i borbe za LGBT prava!?

Rodila majka sina, ponosnu kćer

Leave a Reply