Molitveni hod u Žaječaru!

Molitveni hod, radi očuvanja hrišćanskih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti u nedelju u Žaječaru!

Blagoslovom njegovog preosveštenstva episkopa timočkog Ilariona, Eparhija timočka organizuje Molitveni hod, radi očuvanja hrišćanskih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti i javnog morala, u nedelju, 28. avgusta.

Okupljanje je planirano u 17 sati i 30 minuta u porti Saborne crkve u Zaječaru, dok će litija glavnim ulicama početi u 18.00 sati. Moleban je predviđen po završetku litije u Sabornom hramu.

Episkop timočki Ilarion

Obustavljen saobraćaj zbog litije

Zbog organizovanja litije povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice, privremeno će biti obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila, u nedelju, 28. avgusta, u periodu od 17 sati i 30 minuta, do završetka litije, ili najkasnije do 19.00 časova.

Saobraćaj će biti obustavljen u ulicama: Timočke bune (od Saborne crkve do Pozorišta), Svetozara Markovića (od Pozorišta do kružnog toka), Nikole Pašića (od kružnog toka do ulaska u Timočke bune) i Timočke bune (do Saborne crkve).

U vreme privremene obustave, saobraćaj će biti usmeren okolnim ulicama, što će, kako javljaju nadležni, biti obeleženo saobraćajnim znacima.

Saborna crkva u Žaječaru, mesto okupljanja u nedelju 28.08.2022 od 17:30

„Eparhija timočka poziva sve ljude dobre volje, budne savesti i žive revnosti za istinu i pravdu, da uzmu učešće u Molitvenom hodu“ – navodi se u saopštenju.

za Krajina.rs Saša Stojčić urednik www.zajecarski-dnevnik.com

Leave a Reply