LIDL u NEGOTIN

Nedavno je na licitaciji kompanija LIDL kupila parcelu od skoro 8.600 kvadrata u blizini negotiskog Doma zdravlja. I to po ceni od ukupno 107.317,17 evra.

Kompanija koja za svoj razvoj odvaja ovoliku sumu novca i to samo za zemljište ima zasigurno ozbiljne namere poslovanja. Podsećamo da je u prošlosti uobičajeno bilo da se parcele daju za takoreći bud zašto uz lažno obećanje kupca i šatro investitora. Pa tako i danas mnogo, nekada uspešni, pogoni poput ribarskog gazdinstva, Termoventa u Brzoj Palanci, Zadruge Ključ i drugi objekti pružaju novi dom za korov.

Iskustvo iz naprimer Bora nam ukazuje da je LIDL zaista ozbiljan investitor, ko pored velikog asortimana sa sobom donosi i nova radna mesta.

Svakako je LIDL i davno potrebna konkurencija za trgovinske radnje poput Tekijanke, IDEA, Aleksandrovic i ostale. Jer primetljivo je da su cene u našem kraju daleko veće od cena gore napomenuti trgovina u naprimer Boru.

Tako da pored novih radnih mesta, povećanje asortimana, možemo da se nadamo i opadanju cena. Svakako cenimo da ova investicija za Negotin zasigurno ne spada u promašaj, već je možda i najbolja u proteklih nekoliko godina.

Leave a Reply