JOCA KROFNA – izbor dobrog ukusa

Nadaleko poznato ribarsko mesto Tekija u opštini Kladovo obdareno je prirodnom lepotom. Tekija je bila kulisa za filmove poput “I Bog stvori kafansku pevačicu”, u kome su učestvovali mnoštvo poznatih glumaca. A od 2006 ovo mesto kulinarski krasi i porodični restoran “Joca Krofna”, koji je od nedavno prešao na mlađu generaciju i samim time “Joca Krofna” postaje bogatija sto se ukusa tiće.

“Smenom generacija, restoran se sa plaže premešta na stotinak metara od iste”

Restoran se nalazi u ulici Avrama Petronijevića na stotinak metara od plaže, u objekat sa koga se pruža predivan pogled na Dunav i susednu Rumuniju. Predivna bašta pruža vam priliku da iz prijatne hladovine uživate u plavetnilu reke i u nazaboravnim zalascima sunca.

Prijatno porodično ambijente dodatno jača osoblje restorana, poput bračnog para profesionalnih kuvara sa preko 15 godina iskustva u kulinarstvo. Njihove kuhinjske čarolije su kompozicije biranih sastojaka uzgajane na prirodan način, u jedinstvena jela prilagodjena najzahtevnim ukusima. Priprema jela da li na žaru, zejtin, masti itd. je tako pažljivo odrađena, da na kraju ostaje samo čist ukus naručenog.

“Većina namirnica je pažljivo birana iz same okoline Tekije, kako sa Miroča tako iz Dunava pred kapijom i okoline

Da dobar ukus ima veze sa svežim namirnicama, dokazao je već predhodni šef restorana. Naslednici su tim putem nastavili i sve što mogu nabavljaju u najbližoj okolini. Mi smo iskoristili priliku da inkognito jedemo kod “Joce Krofne”, kako bi se uverili kvaliteta i ukusa. Zaista, i ako sam poznat u redakciji kao “alfa mesožder”, morao sam da probam “Somovinu na žaru”, dok se moja pratnja odlučila za “Šarana na tradicionalan način”, kao predjelo oboje smo uživali u ribljoj čorbi i dimljeni sir na žaru. Samo toliko, ja nisam mogao da verujem da riba može da zasiti čoveka a da je pored tog nešto najukusnije što sam jeo. Na svetskom nivou iliti svetsko a iz naše Krajine! I ovde stajem, nema smisla da sada opisujem sve nijanse ukusa, a vama još više zazubice, nego najbolje da se sami uverite.

Na kraju samo još toliko, ako vas neko ubeđuje da visoki kvalitet prati visoka cena, odvedite ga kod “Joce Krofne”. Jer to što ovaj restoran, pored kvaliteta hrane, ljubaznog osoblja, divnog ambijenta i lepe prirode, u svako doba čini idealnom destinacijom za porodicu su i veoma povoljne cene.

Leave a Reply