Dritan Abazović – da budemo ljudi!

Naš zauvek voljeni Patrijarh Pavle je jednom prilikom rekao “Boga nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo!”. Odatle je nastala i rečenica koja se našla u pesmi posvećenoj Patrijarhu Pavlu “Da budemo ljudi, Božiji izabrani, Sveti Pavle Srpski ti pred Hrista stani!” pojavljuje.

Patrijarh Pavle mnogo nas je učio, ali izgleda da je Abazović bolji đak od Đukanovićevih Srba

Dritan Abazović je sporazumom koji je potpisao sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom dokazao još jednu izjavu Patrijarha Pavla, da nije važno ko odakle potiče, nego u šta izraste. Dritan, Albanac, pripadnik muslimanske veroispovesti, je posle toliko tegoba u odnosu između Crne Gore i SPC, učinio to što veliki Srbi 90tih poput Mila nikada nebi. Jer dok je Milo Đukanović izrastao u nešto što je zaboravilo odakle potiče, Dritan Abazović je ostao svestan i svog porekla i svoje vere, pa možda mu je to i pomoglo da izraste u čoveka koji će ljudi spajati a ne deliti.

“NIKADA NIJE BILO LAKO BITI ČOVEK MEĐU LJUDIMA!”

Citat našeg velikog i voljenog Patrijarha Pavla

Prvi Albanac na čelu vlade Crne Gore, prvi predsednik vlade muslimanske veroispovesti, je jednako i prvi na toj poziciji koji posle dugog vremena pokušavao da stvori bolji odnos između Srbije i Crne Gore! Ali da odavno više nije lako biti čovek među “Srbima” ili bolje rečeno među onima koji se pre izbore kunu u sve što je srpsko, a posle izbora variraju između Srbe, Crno Gorce pa po potrebi i Montenegrince.

SLIKA KOJA BUDI NADE

Dritan Abazović je svojim korakom učinio mnogo, iako je smenjen, njegovo delo ostaje. A to delo budi nadu, da će u budućnosti Srbi i Albanci biti partneri za stvaranje bolje sutra za njihovo potomstvo, a ne da u iste sade mržnju i nerazumevanje. Dritan Abazović je političar i sigurno se nećemo u svemu slagati, ali moramo da priznamo da se pojavio u pravo vreme. A za ovaj korak ka Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi svakako mu treba odati i priznanje i poštovanje.

Leave a Reply