DARJA DUGINA – i u smrti jača!

Ruska novinarka i politikolog Darja Dugina, ćerka filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u subotu uveče u blizini sela Boljšije Vjazemi nedaleko od Moskve, kada je eksplodirao automobil koji je vozila. Slovenski narod je dobio novu mučenicu koja je svojim radom za život već bila heroina novog doba, od autobombe namenjena njenom ocu Aleksandru Dugina.

Aleksandar Dugin i njegova ćerka Darja

Automobil, u kojem je bila Darja Dugina, eksplodirao je dok se kretao punom brzinom na Možajskom autoputu oko 21 sat. Ćerka Aleksandra Dugina se vraćala sa festivala “Tradicija”. Istražni komitet je saopštio da je u automobil navodno postavljena eksplozivna naprava, kapaciteta približno 400 grama TNT.

“Ona je i u smrti jača od njenih ubica i njihovih nalogodavca! Ime Darja Dugina ostaće sinonim za nesalomiv slovenski duh i kada ubice i nalogodavci budu bili kažnjeni!”

Saopštio je Stevan Raducić koji je lično poznavao Darju.

“Kada sam se prvi put susreo sa profesorom Duginom, primetio sam u sali prepunu sa ljudima jednu izuzetno lepu devojku sa anđeoskim osmehom. Nešto je posebno krasilo, nešto ne svakodnevno. No, kada je Darja progovorila i držala izlaganje, posramio sam se malo, što mi je prvenstveni fokus bio optički!” za Krajina.rs nam je odao Raducić, meštanin Brze Palanke. “Darju ste trebali doživeti. Njenim znanjem na talasima njenog harizma i uz moć njene retorike, razoružala je svakog kritičara i sve antiruske novinare!” Dodaje Stevan Raducić. “Duša me boli za Darju i znam da će Aleksandra to teško pogoditi, ali iako nemože biti uteha i nalogodavci i počinioci biče kažnjeni! Aleksandar i Darja nikome nisu naneli zlo, a kamoli ubili bilo koga. Oni su izneli svoje mišljenje, Aleksandar je (a i Darja je bila) veliki i dokazani prijatelj Srbije i našeg naroda. I ponosan sam na saradnji sa njima!” zaključuje Raducić.

Susret Aleksandra Dugina i Stevana Raducić iz Krajine

Ne postoje reči kojima možemo da ublažimo bol za izgubljenom osobom, pogotovo kada je u pitanju mlada i nevina osoba koja biva ubivena na ovako zverski način. Darju Dugina nam ništa neće vratiti sem sećanja na njenu borbu i njen rad, za koji je i njen mlad život položila. Navodno su Pitije iz Delfija proricali Ahilu, da će ako bude krenuo na Troju umreti mlad ali večno živeti. Nažalost nam je i Darja Dugina mlada oteta od terorista i zlikovca bez hrabrosti. No će ipak u Slovenskom svetu i narodu, u svima koji su siti zapadne hegemonije i u nama koji želimo mir i slobodu Darja Dugina živeti poput Ahila u grčkoj mitologiji.

Večna ti slava Darja! Neka te anđeli dočekaju kao što si i zaslužila i neka ti dodele krila, koja su ti na ovom svetu falila da zaokružuju tvoju pojavu na lik anđela!

Život su ti uzeli, ali sećanja na tebe i tvoja slava ostaje večna

Leave a Reply